Avioehdon pätemättömyys (osa 4/4) – sopimuksen ehdot

Posted on Updated on

Avioehtosopimus voi sisältää ehtoja edellyttäen, että tällaiset ehdot eivät ole hyvän tavan vastaisia ja noudattavat lakia.

Ehtona voi olla nykyään, että avio-oikeus on voimassa vain avioliiton päättyessä avioeroon ja että kuolintapauksessa avio-oikeus on voimassa.

Avioehtosopimuksen voidaan pätevästi myös sopia olemaan voimassa vain tietyn ajan, esim. 10 vuotta avioliiton solmimisesta, jonka jälkeen avio-oikeus palautuisi.

Avioehto voidaan myös tehdä ehdolliseksi riippumaan tietystä tapahtumasta, esim. saako toinen puoliso perintönä tietyn kiinteistön.

Avio-oikeus voidaan pätevästi poissulkea kokonaan tai osittain, esim. avio-oikeuden poissulkeminen ennen avioliittoa omistetusta omaisuudesta, yritysomaisuudesta, perintönä tai lahjana saadusta omaisuudesta tai jostakin tietystä, määritellystä omaisuudesta.

Mikäli avioehdon sisältämä ehto on epäselvä tai tulkinnanvarainen, tulkitaan sopimusta kuten muitakin sopimuksia ja ehdon pätemättömyyteen vetoavan oikeuksia kunnioittavalla tavalla.

Mainokset

One thought on “Avioehdon pätemättömyys (osa 4/4) – sopimuksen ehdot

    […] Avioehtosopimuksen pätemättömyyteen vaikuttavista seikoista voit lukea aikaisemmista kirjoituksistani täältä, täältä, täältä ja täältä. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s